inlocuire calorifer caldura

Defectarea Radiatorului de Habitaclu

Defectarea Radiatorului de Habitaclu – Apa curenta este minunata pentru casa ta – dar nu si in interiorul masinii tale. Daca descoperiti ca apa se scurge pe covoarele dvs. de sub bord, exista sanse mari ca radiatorulu de habitaclu sa fie de vina.

Ce este radiatorul de habitaclu?

Defectarea Radiatorului de Habitaclu
Radiator de Habitaclu

Radiatorul de caldura din interiorul autoturismului, este o versiune mai mica a radiatorului care se afla sub capota masinii, iar cele doua sunt conectate. Lichidul de racire trece prin el si, atunci cand fluidul se incalzeste, centrul creeaza caldura care radiaza prin incalzitorul vehiculului. De asemenea, joaca un rol important in sistemul de aer conditionat al masinii. Imparte lucrarea cu compresorul de aer conditionat pentru a atinge temperatura pe care o setati. Dezumidifica, de asemenea, aerul din masina si va dezabureste parbrizul.

Defectarea Radiatorului de Habitaclu

Cauzele defectarii radiatorului de habitaclu?

Defectarea Radiatorului de Habitaclu
Radiatorului de Habitaclu defect

Aproape aceleasi lucruri care va face ca radiatorul de sub capota sa sufere un final prematur – lipsa de intretinere. Ceea ce trece prin radiatorul motorului va trece si prin radiatorul de habitaclu. Sariti cateva schimburi ale antigelului, iar particulele de rugina si alte resturi care ar putea fi curatate cresc atat in dimensiune, cat si in cantitate. Radiatorul motorului poate supravietui cu o intretinere minima, insa radiatorul de habitaclu, cu pasaje mai inguste, se va infunda mai repede.

Alte cauze ale defectiunii sistemului de incalzire/racire.

S-ar putea ca radiatorul de habitaclu sa nu fie problema, totusi. Posibil o siguranta arsa, filtrul de aer din cabina,clapetele  sistemului de ventilatie sau un motoras de la acesta. Inainte de a da vina pe radiatorul de caldura din cabina, verificati toate aceste posibile cauze.

Defectarea Radiatorului de Habitaclu
Defectarea Radiatorului de Habitaclu

Defectarea Radiatorului de Habitaclu

Daca indicatorul de temperatura al masinii dvs. arata ca motorul functioneaza mai fierbinte decat de obicei, ar putea insemna o scurgere a lichidului de racire si ar putea fi chiar prin radiatorul de habitaclu.
Daca in masina miroase a antigel, chiar si fara a vedea dovezi ale acestuia pe covor, nu este bine, deoarece acesta este daunator sistemului respirator.
Alte indicii pentru un radiator defect includ un reziduu lipicios pe geamuri, bord, volan sau alte suprafete din interiorul masinii.

A fi proactiv in ceea ce priveste intretinerea masinii dvs. poate contribui mult la prelungirea duratei de viata si a eficientei radiatorului de habitaclu.

Consultati service-ul nostru pentru intretinere si reparatii de rutina. Pentru mai multe informații despre inlocuirea unui radiator de habitaclu defect, sunati-ne pentru a programa o evaluare completa a sistemului de racire/ventilatie al masinii dvs. , pe Intrarea Vrabiei, nr.1, sector 5, Bucuresti.

Service-ul nostru va ofera o gama larga de Servicii Auto:

  • Reparatii Alternatoare
  • Reparatii Aeroterme habitaclu
  • Reparatii Electromotoare
  • Reparatii Electroventilatoare
  • Electrica
  • Incarcare freon
  • Polish faruri
  • Piese-Auto