Reparatii Electroventilatoare

Probleme ale ventilatorului de radiator

Probleme ale ventilatorului de radiator

Probleme obisnuite ale ventilatorului de radiator si cum le puteti remedia

Probleme ale ventilatorului de radiator – daca motorul masinii este supraincalzit si considerati ca ventilatorul de radiator este defect, atunci incercati aceste sfaturi de reparare.

Sfat: Inainte de a incerca reparatiile auto, este intotdeauna o idee buna sa aveti la indemana un manual de reparatii pentru marca si modelul masinii dvs. De exemplu, poate explica functionarea sistemului de racire al masinii dvs. Comutatoarele, senzorii si alte componente pot afecta functionarea ventilatorului de radiator.

Daca motorul se supraincalzeste si nu gasiti rezolvarea,nu va pierdeti calmul, contactati service-ul nostru ASV Auto SERVICE. Suntem specializati in sistemele de racire multimarca, vehicule 4×4 si autoutilitare.

Probleme ale ventilatorului de radiator
Probleme ale ventilatorului de radiator

Cauzele unui electroventilator defect

Atentie: Electroventilatorul se poate defecta in mod neasteptat, chiar daca motorul masinii dvs. nu functioneaza, asa ca tineti mainile si sculele departe de palele ventilatorului.

1. Verificarea ventilatorului

Ca prim pas, asigurati-va ca principala problema de supraincalzire al motorului este ventilatorul. Deschideti capota masinii, porniti motorul, setati ventilatia la cea mai inalta treapta si lasati masina sa mearga la relanti pana cand motorul atinge temperatura optima de functionare. Aveti grija la indicatorul de temperatura pentru a va asigura ca motorul dvs. nu se supraincalzeste.

Daca ventilatorul functioneaza, atunci defectiunea este mai sus, pe traseul sistemului de racire a motorului. Verificati nivelul lichidului de racire (dupa ce motorul s-a racit), iar daca nivelul este corect, cauza ar putea fi defectarea radiatorului, termostatului sau pompei de apa. Va asteptam cu autovehiculul la service-ul nostru, iar profesionisti nostri se vor ocupa de diagnosticare, ulterior reparare. In situatia in care masina nu este functionala, va oferim si serviciul de Tractare Auto 24/24.

Probleme ale ventilatorului de radiator

2. Verificarea sigurantei

Daca ati stabilit ca ventilatorul de radiator nu functioneaza, primul lucru este verificarea sigurantei. Consultati manualul masinii pentru a afla exact care este siguranta sistemului de racire.

Daca siguranta este arsa, atunci inlocuirea acesteia ar trebui sa rezolve problema. Daca porneste din nou dupa ce a fost inlocuita siguranta, cu certitudine motorul ventilatorului de radiator are o defectiune.

3. Cablajul ventilatorului si sursa de alimentare

Daca siguranta este buna, verificati cablajul si sursa de alimentare a ventilatorului. Ar trebui sa existe doua fire care sa alimenteze ventilatorul. Deconectati cablul de la ventilator si verificati mufa, sa nu prezinte semne de deteriorare, coroziune sau conexiuni defecte.

Folosind un voltmetru, asigurati-va ca este prezent curent continuu. Daca ventilatorul nu este alimentat chiar si atunci cand motorul se afla la temperatura de functionare, atunci problema poate fi legata de releul ventilatorului sau de senzorul de temperatura.

Daca este furnizata tensiune ventilatorului, iar acesta nu se invarte, inseamna ca electroventilatorul dvs. trebuie reparat sau inlocuit. Daca nu aveti un voltmetru, puteti alimenta curent continuu de la baterie direct la ventilator.

Probleme ale unui ventilator de radiator
Probleme ale ventilatorului de radiator

Repararea electroventilatorului

Majoritatea service-urilor auto din Romania va vor recomanda sa cumparati un ventilator de radiator nou, nu si noi. Ventilatorul este o piesa care se poate reconditiona, pentru a functiona ca unul nou. Asadar, nu este nevoie de investitii suplimentare, decat aceea de reparare a ventilatorului.

Recomandam clientilor nostri repararea electroventilatorului existent sau inlocuirea sa cu unul reconditionat. Daca optati pentru un ventilator de radiator nou, va recomandam sa le evitati pe cele after-market si sa cumparati originalul. Va oferim reparatie completa  a ventilatorului de radiator (demontat/reparat/montat).

Dispunem de o gama larga de piese noi pentru sistemul de racire: electroventilatoare, pompe de apa, termostate, rezervoare, piese conexe (curele, furtunuri si fitinguri).

Service-ul nostru dispune de cele mai noi echipamente de diagnosticare, iar tehnicienii nostri complet pregatiti au in medie 10 ani de experienta in domeniul auto.
Vom identifica orice problema, vom stabili ce parti ar putea necesita intretinere, inlocuire sau reparare si apoi vom discuta cu dvs. inainte de a incepe reparatia.

ASV SERVICE este singurul service auto din Bucuresti, unde puteti inlocui sau repara electroventilatorul, ventilatorul de habitaclu, alternatorul sau electromotorul masinii dvs.